24 de mayo de 2013

La renúncia del rei al iot Fortuna i la qualitat de la premsa espanyola [traducción incluída]

0
Publicado por

La majoria dels mitjans de comunicació han publicat recentment que el rei ha "entregat" al Estado espanyol el Fortuna. Per molt que puga estranyar-vos, el rei no ha donat cap vaixell a l'Estat. I això es deu, principalment, a que el Fortuna no era propietat del monarca. La Fundació Turística i Cultural de les Illes Balears i el Govern balear no van regalar mai el Fortuna a Joan Carles de Borbó, en contra del que pretenen contar-nos.

El iot de 21 milions d'euros (tres dels quals a càrrec dels comptes públics balears) es va donar a Patrimoni Nacional, que n'ha estat el propietari els últims 13 anys i que continua sent-ho. Titulars com el de El País  El Rei entrega al Govern [espanyol] el Fortuna són en el millor cas inexactes, perquè des del principi ha sigut una propietat estatal.

Realment el que ha passat és que la Família Reial ha renunciat al seu ús, ja que tots aquests anys han sigut els únics beneficiaris d'aquesta infraestructura pública. Patrimoni Nacional ha sigut la institució responsable de sufragar un cost de manteniment que inclou la tripulació, reparacions, amarra o combustible i que suposa 1,8 milions d'euros anuals.

A pràcticament tots els mitjans de comunicació els ha passat per alt que el cost de manteniment del iot Fortuna no ha format mai part del pressupost de la Casa Reial, mentre que sí que han comentat els materials de què està fet, el seu pes, la seua velocitat màxima o les seues dimensions. Tampoc cap mitjà s'ha preocupat en qüestionar sobre si és lícit que un funcionari estatal puga rebre regals d'aquesta categoria, directa o indirectament, per part d'empresaris particulars (els 18 milions que faltaven fins arribar als 21 eren privats) ni si hi ha hagut cap tipus de contraprestació. Sembla que la "censura" quan es parla de la Casa Reial continua existint a pesar de tot, i que els mitjans s'esforcen per a donar la imatge més amable possible d'una de les institucions més corruptes de l'Estat actual.

Font: http://www.media.cat/2013/05/17/la-renuncia-a-lus-del-iot-fortuna-per-part-del-rei/La mayoría de los medios de comunicación han publicado recientemente que el rey ha "entregado" al Estado español el yate Fortuna. Por mucho que os pueda extrañar, el rey no ha donado ningún barco al Estado. I esto se debe, sobre todo, a que el Fortuna no era propiedad del monarca. La Fundació Turística i Cultural de les Illes Balears y el Govern balear nunca regalaron el Fortuna a Juan Carlos de Borbón, en contra de lo que nos pretenden contar.

El yate de 21 millones de euros (tres de los cuales a cargo de las cuentas públicas baleares) se dió a Patrimonio Nacional, que ha tenido la propiedad los últimos 13 años y que continúa teniéndola. Titulares como el de El País  El Rey entrega al Gobierno [español] el Fortuna son en el mejor caso inexactos, porque desde un principio ha sido una propiedad estatal.

Lo que realmente ha pasado es que la Familia Real ha renunciado a su uso, ya que durante todos estos años han sido los únicos beneficiarios de esta infraestructura pública. Patrimonio Nacional ha sido la institución responsable de sufragar un coste de mantenimiento que incluye la tripulación, reparaciones, amarre o combustible i que supone 1,8 millones de euros anuales.

A práticamente todos los medios de comunicación les ha pasado por alto que el coste de mantenimiento del yate Fortuna nunca ha formado parte del presupuesto de la Casa Real, y en cambio í que han comentado sus materiales, peso, velocidad máxima o dimensiones. Ningún medio se ha preocupado de cuestionar si és lícito que un funcionario estatal pueda recibir regalos de esta categoria, directa o indirectamente, por parte de empresarios particulares (18 de los 21 millones del coste del yate eran de origen privado) ni tampoco si ha habido algún tipo de contraprestación. Parece ser que la "censura" cuando se trata de la Casa Real continúa existiendo a pesar de todo, y que los medios de comunicación se esfuerzan para dar la imagen más amable posible de una de las instituciones más corruptas del Estado actual.

Fuente: http://www.media.cat/2013/05/17/la-renuncia-a-lus-del-iot-fortuna-per-part-del-rei/

0 comentarios:

Publicar un comentario

Lecturas Populares

Suscripción al blog.

Seguidores en Blogger