14 de abril de 2013

Guillem Agulló, ni oblit ni perdó

0
Publicado por

El dia 11 es van complir vint anys de l'assassinat feixista de Guillem Agulló a mans de Pedro Cuevas. Per a tots els qui encara no sabien qui va ser Guillem i què va passar l'onze d'abril del 93, ací teniu l'explicació:


Guillem Agulló era un jove militant de l'associació d'esquerres i nacionalista valenciana Maulets. Havia rebut unes quantes vegades amenaces de grups d'extrema dreta però havia continuat lluitant pel que creia. La matinada d'aquell dia, cinc persones el van acorralar i el van assassinar d'una ganivetada en un carreró de Montanejos.

Més greu encara que això, no obstant, va ser la impunitat envers els assassins. Només un d'ells va complir quatre anys de presó, en considerar el jutge que tot havia sigut un accident i que no hi havia hagut cap motiu polític. La xarxa de contactes feixista va mostrar tota la seua força perquè així fóra.

Pedro Cuevas, l'únic que va resultar condemnat a presó, en eixir es va presentar com a candidat número 4 en les llistes electorals de Alianza Nacional per a l'ajuntament de Chiva. Un altre dels implicats treballava i va continuar treballant a la empresa Levantina de Seguridad, propietat de l'actual líder d'España 2000, i els altres formaven part de Acción Radikal, un grup de skinheads liderat per l'actual dirigent de Democracia Nacional.

El nom de Guillem Agulló hui dia encara continua sent gastat per agrupacions feixistes per recordar-nos que continuen estant disposats a matar i la seua família continua rebent amenaces de mort. Pedro Cuevas va tornar a ser imputat el 2005 en l'operació Panzer de la policia contra un grup que es dedicava a donar pallisses a immigrants i ara per ara espera ser jutjat per aquests fets.

Molts grups de música han fet cançons per a homenatjar Guillem Agulló, com “No tingues por” d'Obrint Pas o “No sé què sent” de Feliu Ventura.

Aquests fets ens recorden que la lluita contra el feixisme continua molt viva i que el sistema actual està en la nostra contra. No hem de defallir.

A continuació un reportatge de Canal 9 de l'any 1995 sobre el cas, quan encara estava sent jutjat:També m'agradaria que li pegàreu una ullada a aquesta pàgina web, que fa una recollida d'informació sobre l'extrema dreta valenciana i un treball valuosíssim:
http://www.antifeixistes.org/

Moltes gràcies per llegir-me i endavant amb la lluita!

0 comentarios:

Publicar un comentario

Lecturas Populares

Suscripción al blog.

Seguidores en Blogger